top of page
Εικόνα συγγραφέαEugenie Vissariou

Hygge's weekend box

Το "hygge" αφορά το αίσθημα της οικειότητας και της ασφάλειας, το να βρίσκεσαι σε αρμονία με το περιβάλλον και τους γύρω σου. Προέρχεται από τη Σκανδιναβία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, αλλά συναντάται στην κουλτούρα πολλών λαών σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να το γευτείς, να το μυρίσεις, να το ακούσεις, να το δεις, να το αγγίξεις. Πάνω απ' όλα όμως μπορείς να το βάλεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου. Ό,τι έχει να κάνει με το hygge, ονομάζεται hyggeligt. Εισάγοντας, για παράδειγμα, στην καθημερινότητα σου ένα hyggeligt Σαββατοκύριακο έχεις τη δυνατότητα να χαλαρώσεις από την πίεση της εβδομάδας και να φροντίσεις τον όμορφο, μοναδικό εαυτό σου, που τόσο το αξίζει.


1. Κεριά



Άναψε όσα περισσότερα μπορείς -πάντοτε με προσοχή! Δημιουργούν ατμόσφαιρα ηρεμίας με το φως και το άρωμά τους και δίνουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής.


2. Κουβερλί



Φρεσκοπλυμένο, αφράτη και χουχουλιάρικο, το κουβερλί σου είναι τόσο απαραίτητο, όσο η μπέρτα ενός super hero. Σου προσφέρει ζεστασιά και ασφάλεια. Ώρα να βάλεις να δεις μια ταινία εποχής και να το τυλίξεις γύρω σου.


3. Κάλτσες



Αν είσαι "κάλτσα lover" και όχι "παντόφλα lover", τότε σίγουρα έχεις στο συρτάρι σου πολλά ζευγάρια. Ψάξε να βρεις εκείνες τις πολύχρωμες, χνουδωτές κάλτσες και διασκέδασε κάνοντας πατινάζ στο παρκέ του σπιτιού σου.


4. Τσάι Βοτάνων



Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι πολλές. Ο σωστός συνδυασμός τους έχει θεαματικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Προμηθεύσου τα σε αποξηραμένη ή τυποποιημένη μορφή, αλλά φρόντισε να είναι βιολογικά. Φτιάξε ένα ζεστό τσάι βοτάνων, πρόσθεσε λίγο μέλι και καθώς το πίνεις οραματίσου ότι το σώμα σου καθαρίζει από όλη την αρνητική ενέργεια της καθημερινότητας.


5. Αγαπημένο Βιβλίο


Διάλεξε ένα βιβλίο που σε κάνει να ξεχνάς τον κόσμο γύρω σου και να ταξιδεύεις μέσα απ' τις σελίδες του σε έναν άλλο. Προτίμησε να μη χρησιμοποιήσεις κάποιο e-book, για να νιώσεις τις σελίδες του πραγματικού βιβλίου καθώς γυρνάνε, τον ήχο και τη μυρωδιά τους.


6. Σοκολάτα καλής ποιότητας



Πήγαινε μια βόλτα μέχρι το ζαχαροπλαστείο ή τη chocolaterie της γειτονιάς σου κι επιβράβευσε τον εαυτό σου με μια χειροποίητη σοκολάτα σε όποια γεύση προτιμάς.

Αν αποφεύγεις τα γλυκά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα είδος τελετουργικού τρώγοντας μονάχα αυτή τη λιχουδιά μία στο τόσο.


7. Μουσική



Το βινύλιο ενσωματώνει όλη τη hyggeligt εμπειρία, γι' αυτό διάλεξε τον αγαπημένο σου δίσκο και βάλε τον να παίξει. Αν δεν έχεις πικάπ, φτιάξε μια playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια σε κάποια από τις πολλές μουσικές πλατφόρμες (spotify, itunes, youtube κ.λ.π.)


8. Αγαπημένη Ταινία



Αναφέρομαι σε αυτή την ταινία που έχεις δει αμέτρητες φορές, που γνωρίζεις απ' έξω τους διαλόγους, αλλά θέλεις να δεις ακόμη μια φορά γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Χαμήλωσε το φωτισμό, βάλε στο αθόρυβο το κινητό, πάτα το play και απόλαυσε υπεύθυνα.


9. Σημειωματάριο



Το σημαντικότερο αντικείμενο για ένα hygge weekend είναι το σημειωματάριο σου. Μετέφερε όσα νιώθεις στο χαρτί. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλά ξυσμένο μολύβι.


10. Κατευθυνόμενος Διαλογισμός


Τις στιγμές που το μυαλό δε βρίσκει ανάπαυση, που ακόμη και η εστίαση στον ήχο της αναπνοής δεν είναι αρκετή, χρειάζεσαι μια "φωνή βοήθειας". 'Έναν ειδικό που θα σε καθοδηγήσει στη θαυματουργή συνθήκη του διαλογισμού. Υπάρχουν πολλές επιλογές, ωστόσο σου προτείνω ανεπιφύλακτα τη δική μου "οδηγό προς το φως", την Adrien. Κάνε click στο σύνδεσμο:


11. Ζεστό μπάνιο με φυτικά άλατα



Ένα ζεστό μπάνιο με φυτικά άλατα και αιθέριο έλαιο λεβάντας ή χαμομηλιού, καθαρίζει την ενέργεια και μεταφέρει το σώμα σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Μπορείς να ανάψεις κεριά, αρωματικά stick και να πάρεις μαζί τους αγαπημένους σου κρυστάλλους, για να ενισχύσεις την ιερότητα της διαδικασίας του self-care.


12. Πιτζάμες



Υπάρχει τίποτα πιο άνετο από τις πιτζάμες σου; Η απάντηση είναι όχι. Προτίμησε βαμβακερά υφάσματα που αναπνέουν και ντύνουν απαλά το σώμα. Μη χάνεις χρόνο, άλλαξε γρήγορα και ετοιμάσου να περάσεις ένα υπέροχο hyggeligt Σαββατοκύριακο!


Ήρθε η ώρα να μάθεις να σε φροντίζεις, να σε σέβεσαι και να σ' αγαπάς.






0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page