top of page
Εικόνα συγγραφέαEugenie Vissariou

Μάθε να νοιάζεσαι τον εαυτό σου



Ζούμε σε μια εποχή, που επιφυλάσσει μεγάλες και συχνά απότομες αλλαγές στις ζωές μας.

Το μόνο που διαθέτουμε ως αμυντική ασπίδα προστασίας έναντι των σύγχρονων συνθηκών, είναι ο εαυτός μας, γι' αυτό είναι καλό να μάθουμε να τον νοιαζόμαστε από νωρίς.


ΕΣΤΙΑΣΕ

την ενέργειά σου σε όλα όσα κινητοποιούν την εσωτερική σου φωνή, αυτή που στηρίζει τα "θέλω" σου.


Αυτό δε σημαίνει πως όταν συγκεντρώνεσαι σε ένα στόχο βάζεις παρωπίδες κι αφήνεις τους υπόλοιπους στην άκρη. Έχεις την ικανότητα να θέσεις πολλούς στόχους και να τους φέρεις εις πέρας χωρίς άγχος, στο χρόνο που σε εξυπηρετεί καλύτερα, με τα μέσα που διαθέτεις την εκάστοτε στιγμή, αρκεί να ταυτίζονται με τα "θέλω" και όχι τα "πρέπει" σου.


ΒΕΛΤΙΩΣΕ

τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σου κι όλα όσα σε κρατάνε πίσω στη διαδικασία εξέλιξης του εαυτού σου.


Να κάνεις πράξεις για τις οποίες γίνεσαι θετική αλλαγή και πρότυπο πρώτα για' σένα κι έπειτα και για τους άλλους. Μάθε από τα λάθη σου και την επόμενη φορά διάλεξε μια διαφορετική προσέγγιση, ώστε να λύσεις το πρόβλημα που προκύπτει, ακόμη κι αν αυτό σε βγάλει έξω από την "comfort zone" σου.


ΒΡΕΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

και μοιράσου τη με τους γύρω σου.


Οι άνθρωποι έχουν μέσα τους τη δημιουργικότητα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μεγαλώνοντας όλοι θα γίνουν καλλιτέχνες. Ίσως κάποιοι οδηγηθούν προς την τέχνη και χαθούν μέσα σ' αυτή ολοκληρωτικά. Κάποιοι άλλοι ίσως κρατήσουν την τέχνη ως διέξοδο από την καθημερινότητά τους με τη μορφή ενός χόμπι. Ίσως κάποιοι άλλοι βάλουν τη δημιουργικότητα μέσα στη δουλειά τους -ακόμη κι αν η δουλειά που κάνουν μόνο δημιουργική δε φαντάζει- μέσα στον τρόπο ζωής τους και στα απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Μεταδίδοντάς τη δημιουργικότητά σου βοηθάς του γύρω σου κι ο εαυτός σου ντύνεται με τα πιο ζωηρά χρώματα.


ΔΕΣ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

ακόμη κι όταν αυτό είναι δύσκολο με την πρώτη ματιά.


Φως και σκοτάδι ενυπάρχουν από τις αρχές της δημιουργίας του σύμπαντος. Αν επιλέγεις το φως, αυτό θα σε οδηγεί στο πιο όμορφο κι ανεξερεύνητο δυστυχώς για πολλούς, μέρος της αγάπης.

Όταν πιστεύεις στο καλό, κάνεις καλό. Γίνεσαι ένα μαζί του και η αγάπη που ζει μέσα στο καλό, διεισδύει στην ψυχή σου, μεγαλώνει, ωριμάζει και διαχέεται σε ό,τι καταπιαστείς, σε όποιον γνωρίσεις, σε όλα όσα μοιράζονται αυτό το ταξίδι ζωής μαζί σου.


ΕΜΠΝΕΥΣΟΥ

από τον κόσμο γύρω σου, τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους, την τέχνη, τη διαφορετικότητα, τους πολιτισμούς, τις αξίες, τις ιστορίες ζωής, τα όσα κρύβονται στα "μικρά" και τα "μεγάλα" της κάθε ημέρας κ.α.


Σε όλα αυτά έχε το νου σου μη χάσεις την αυθεντικότητα του χαρακτήρα σου, για να γίνεις κι εσύ με τη σειρά σου αντικείμενο έμπνευσης κάποιου άλλου "εξερευνητή".


Μάθε να νοιάζεσαι και να αγαπάς κάθε κύτταρο της ύπαρξής σου, ακόμη κι αν το μονοπάτι της αυτοβελτίωσης μοιάζει απάτητο για την ώρα. Οπλίσου με υπομονή και πίστη.

Ένα βήμα τη φορά, πιο γενναίο, πιο εξελιγμένο, πιο ουσιαστικό, πιο αληθινό, πιο εσύ από όλα τα προηγούμενα. Να νιώθεις περηφάνεια για όσα καταφέρνεις μέρα τη μέρα. Το αξίζεις!




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page