top of page
Εικόνα συγγραφέαEugenie Vissariou

TANGLED



Όταν ήμουν μικρή είχα πολύ μακριά μαλλιά. Η Ραπουνζέλ ήταν -κι ακόμη είναι- ένα από τα αγαπημένα μου παραμύθια. Η ρουτίνα των μαλλιών της περιλάμβανε πολύ βούρτσισμα. Ακολουθώντας τις πριγκιπικές συμβουλές της, βούρτσιζα τα μαλλιά μου μετρώντας μέχρι το100 κάθε βράδυ, για να μακρύνουν κι άλλο. Επειδή κουραζόμουν όμως εύκολα, το έργο συνέχιζε η γιαγιά μου, που έλεγε τη φράση "Τα μαλλιά σου είναι η μισή αρχοντιά σου".

Μια πλούσια υγιής κώμη, σίγουρα προσδίδει ομορφιά και extra styling σε μια εμφάνιση, ωστόσο είναι επιλογή πολλών γυναικών να υιοθετούν "ala garcon","pixie","bob" κουρέματα και να τα υποστηρίζουν άψογα. Οι πιο τολμηρές ροκάρουν το "brush cut" και με κάνουν να τις θαυμάζω κάθε φορά που περνάνε δίπλα μου στο δρόμο. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι πολλές γυναίκες αναγκάζονται να ξυρίσουν το κεφάλι τους ή χάνουν τα μαλλιά τους λόγω μιας σοβαρής ασθένειας ή κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος που δημιουργούν μερική ως καθολική αλωπεκία, οπότε ας λείψουν τα άκομψα σχόλια και οι χαρακτηρισμοί κι ας ανθίσει ο σεβασμός και η κατανόηση προς το συνάνθρωπο. Αλώστε, "Ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει ο διπλανός σου", άλλη μια φράση που μου έμαθε η γιαγιά μου.

Για χρόνια πειραματίστηκα πολύ με τα μαλλιά μου κινούμενη από ποικίλες ψυχολογικές διαθέσεις και νεανικό αυθορμητισμό, ώσπου κατέληξα στο ότι πρέπει να κάνεις αυτό που σου δίνει αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο όσον αφορά τα μαλλιά, αλλά γενικότερα τη ζωή σου. Δες το πρόσωπό σου σαν καμβά και τα μαλλιά σου σαν παλέτα με χρώματα. Το μόνο που μένει είναι να πιάσεις το πινέλο της φαντασίας σου ή να απευθυνθείς σε ένα hairstylist που σίγουρα ξέρει καλύτερα και να δημιουργήσεις τέχνη. Δεν υπάρχει όριο στη δημιουργική έκφραση του εαυτού σου και σίγουρα περιορισμοί της εμφάνισης λόγω φύλου, σεξουαλικού προσδιορισμού, καταγωγής, επαγγέλματος, θρησκευτικών πεποιθήσεων κ.α. δε θα έπρεπε να υπάρχουν πια.

Για όσες βάφουν τα μαλλιά τους προτείνω ανεπιφύλακτα φυτικές βαφές, αλλά και χρήση σαμπουάν/μάσκας με βάση έλαια της Μητέρας Φύσης, όπως αμυγδαλέλαιο, λεβάντα, λάδι καρύδας κ.α. Υπάρχουν πολλές οικολογικές μάρκες εκεί έξω και αν σκέφτεσαι το καλό του πλανήτη οφείλεις να ερευνήσεις καλά τον τρόπο παρασκευής, τη σύστασή, το οικολογικό αποτύπωμα και τις αξίες που πρεσβεύει η εταιρεία που φτιάχνει ένα προϊόν προτού το χρησιμοποιήσεις.



Αν σου αρέσει να φτιάχνεις μόνη σου "συνταγές ομορφιάς" τότε σου προτείνω τους παρακάτω τρόπους, με συστατικά που έχεις στην κουζίνα σου:

Hair Tale #1

Για να ενυδατώσεις τα ξηρά/ταλαιπωρημένα σου μαλλιά χρησιμοποίησε :

- δυο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

- μία μπανάνα

- ένα αβοκάντο

- μια κουταλιά του γλυκού μέλι


- ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αλόης

Χτύπα στο blender όλα τα συστατικά μέχρι να ομογεννοποιηθούν κι έπειτα άπλωσε στα μαλλιά σου με ένα πινελάκι βαφής ή με τα χέρια από τη ρίζα μέχρι την άκρη της τρίχας. Τύλιξε τα μαλλιά σε μία πετσέτα και περίμενε τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να τα ξεπλύνεις με χλιαρό νερό.

*tip: φρόντισε να ξεφλουδίσεις προσεκτικά το αβοκάντο και να ενοποιηθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα σου ,γιατί διαφορετικά μπορεί να μείνουν υπολείμματα στα μαλλιά σου.


Hair Taile #2

Για να απορροφήσεις τη λιπαρότητα απ' τις ρίζες των μαλλιών και να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα χρησιμοποίησε:

- ένα γιαούρτι καρύδας

- μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

- μια κουταλιά της σούπας λεμόνι


- ένα κουταλάκι του γλυκού έλαιο λεβάντας

Ανάμειξε τα υλικά πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμπαγές. Στη συνέχεια, χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα και άπλωσε το μείγμα από τη ρίζα μέχρι την άκρη της τρίχας. Τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια πετσέτα κι άφησε τα για 25 λεπτά. Τέλος, ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

*tip: αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά δοκίμασε την επόμενη φορά να προσθέσεις στη συνταγή και δυο κουταλάκια του γλυκού βρώμη, δίνοντας έμφαση στη ρίζα όσο απλώνεις τη μάσκα.

Hair Tale #3

Για να ξανοίξεις φυσικά τα μαλλιά σου μέχρι και ένα τόνο ή να δημιουργήσεις τις "καλοκαιρινές ανταύγειες του ηλίου" χρησιμοποίησε :

- τρία στυμμένα λεμόνια

- δυο κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

- μια κουταλιά της σούπας μέλι


- ένα κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

- ένα κατσαρολάκι ρόφημα χαμομηλιού, βρασμένο και καλά σουρωμένο

Αρχικά, χτύπα στο blender όλα τα υλικά -εκτός του χαμομηλιού- κι έπειτα άπλωσε με ένα πινελάκι της βαφής ή με τα χέρια χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε μικρά τμήματα. Φόρα αντηλιακό και μείνε στον ήλιο επιθυμητά για 2 ώρες. Εναλλακτικά, τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια διάφανη ζελατίνη και άσε το μείγμα να δράσει για 4 ώρες. Τέλος, ξέπλυνε αργά, πρώτα με το χαμομήλι κι έπειτα με χλιαρό νερό.

*tip: Αν παρατηρήσεις τα μαλλιά σου να είναι ελαφρώς τραχιά άπλωσε κατά μήκος τους μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας.

Δοκίμασε όποια "μαγική" συνταγή ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σου και να θυμάσαι πως όλες είμαστε πριγκίπισσες του εαυτού μας, ό,τι μαλλιά κι αν έχουμε. Καλά αποτελέσματα !



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page