top of page
Εικόνα συγγραφέαEugenie Vissariou

Μαγικές συνταγές

DIY balm



Ο όρος balm, στα ελληνικά βάλσαμο, αναφέρεται στη θεραπευτική ουσία που ενώ βρίσκεται σε στερεή μορφή, μόλις έρθει σε επαφή με τη ζεστασιά του δέρματός γίνεται υγρή και χαρίζει ένα αίσθημα ευεξίας, χαλάρωσης και ασφάλειας στο πρόσωπο που το φοράει.


Η μαγεία της Μητέρας Φύσης ρέει στην ενέργεια των φυτών που μας δίνουν τα απαραίτητα θεραπευτικά έλαια τους προς χρήση, για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Καλό είναι να προσέχεις, ως προς στην αναλογία τους, καθώς κάποια έλαια, αν χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Κάνε λοιπόν μια καλή έρευνα πριν πειραματιστείς ή απλώς ακολούθησε τις ασφαλείς και "δοκιμασμένες από πριν" συνταγές μου, που θα βρεις παρακάτω.


Η βασική διαδικασία είναι ίδια σε όλες τις συνταγές για balm. Το μόνο που διαφέρει είναι τα έλαια που θα τοποθετήσεις μαζί με τη βάση σου (μελισσοκέρι, νερό & λάδι αμυγδάλου ή καρύδας)


- Βάλε το μελισσοκέρι και το έλαιο αμυγδάλου ή καρύδας σε ένα μικρό καθαρό δοχείο, αλλά μην το καλύψεις. Στη συνέχεια τοποθέτησε το δοχείο σε μια κατσαρόλα γεμάτη μέχρι τη μέση με νερό.


- Βάλε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και άσε τη θερμότητα του νερού να λιώσει το μελισσοκέρι και να το αναμίξει με το λάδι.


- Βγάλε την κατσαρόλα από το μάτι και στη συνέχεια φόρεσε γάντια φούρνου για να προστατεύσεις τα χέρια σου, καθώς αφαιρείς το δοχείο από το καυτό νερό της κατσαρόλας.


- Ρίξε τις σταγόνες αιθέριων ελαίων (και βιταμίνης Ε αν θέλεις)


- Άφησε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. 'Οσο κρυώνει η επιφάνεια του θα στερεοποιείται. Χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι, ανακάτεψε απαλά για να ενωθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά.


- Όταν το μείγμα κρυώσει, αλλά λίγο πριν είναι εντελώς στερεό, βάλτο σε ένα καθαρό βάζο και σφραγίσέ το. Για καλύτερα αποτελέσματα αποθήκευσε στο ψυγείο σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις την επόμενη μέρα.



1."PURIFY" βάλσαμο


Υλικά:


1,5 κουταλάκι του γλυκού μελισσοκέρι

1/4 του φλιτζανιού έλαιο αμυγδάλου ή λάδι καρύδας

2 σταγόνες έλαιο λεβάντας

3 σταγόνες έλαιο γιασεμιού

1 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε (προαιρετικά)

νερό


Χρησιμοποίησε το βάλσαμο όποτε νιώθεις ότι θέλεις να καθαρίσεις την αρνητική ενέργεια και συναισθήματα από την αύρα σου.


*tip* Σχεδίασε μια μικρή βούλα στο κέντρο του μετώπου σου για να ενεργοποιήσεις το τρίτο μάτι σου, στο στήθος για να ανοίξεις την καρδιά σου και ακριβώς πάνω από το στομάχι στο ηλιακό σου πλέγμα.


2."HEAL" βάλσαμο


Υλικά:


1,5 κουταλάκι του γλυκού μελισσοκέρι

1/4 του φλιτζανιού έλαιο αμυγδάλου ή λάδι καρύδας

2 σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου

2 σταγόνες έλαιο σανταλόξυλου

2 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου

2 σταγόνες μύρο

1 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε (προαιρετικό)

νερό


Αυτό το βάλσαμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για πνευματική, όσο για συναισθηματική και σωματική θεραπεία.


*tip* Τρίψε το απαλά στο στήθος και την πλάτη σου, καθώς εστιάζεις στο ρυθμό της αναπνοής σου.


3."MEDITATE" βάλσαμο


Υλικά:


1,5 κουταλάκι του γλυκού μελισσοκέρι

1/4 του φλιτζανιού έλαιο αμυγδάλου ή λάδι καρύδας

2 σταγόνες έλαιο λεβάντας

3 σταγόνες έλαιο σανταλόξυλου

2 σταγόνες έλαιο βιολέτας

1 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε (προαιρετικά)

νερό


Αυτό το μείγμα είναι εξαιρετικό για χαλάρωση και βοηθά στον ύπνο, καθώς τα αιθέρια έλαια που περιέχει, προσφέρουν την αίσθηση της γαλήνης και της αρμονίας.


*tip* Τρίψε μια μικρή ποσότητα στο εσωτερικό των καρπών σoυ όποτε αισθάνεσαι άγχος ή αϋπνία.


4."SELF-LOVE" βάλσαμο


Υλικά:


1,5 κουταλάκι του γλυκού μελισσοκέρι

1/4 του φλιτζανιού έλαιο αμυγδάλου ή λάδι καρύδας

2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού

2 σταγόνες έλαιο πεύκου

1 σταγόνα έλαιο κανέλας

1 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε (προαιρετικό)

νερό


Είναι ένα δώρο για τον σκληρά εργαζόμενο εαυτό σου.


*tip* Βάλε μια μικρή ποσότητα στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα των ποδιών σου κι έπειτα κάνε μασάζ για ένα λεπτό.


Να θυμάσαι, όταν εφαρμόζεις οποιοδήποτε από τα balm, να χρησιμοποιείς μια μικρή ποσότητα στην άκρη των δαχτύλων σου και να τρίβεις απαλά το σημείο που θέλεις με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Βεβαιώσου ότι το βάζο που επέλεξες να αποθηκεύσεις το balm, έχει αρκετά μεγάλο στόμιο για να μπορείς να βάλεις μέσα τα δάχτυλά σου κι ότι κλείνει σφιχτά για να μπορεί να διατηρηθεί ασφαλές το περιεχόμενό του. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να βάλεις το balm στο ψυγείο, για να σου δίνει δροσερή αίσθηση όποτε το εφαρμόζεις.





0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

TANGLED

Comments


bottom of page