top of page
Εικόνα συγγραφέαEugenie Vissariou

Romanticize it

Τί κι αν η Άνοιξη έφτασε στο τέλος της; Ο ρομαντισμός της βρίσκεται στα πάντα γύρω μας.


Η πλάση τριγύρω γδύνει τα μουντά χρώματα και ντύνεται πάλι το φως της. Αν και τελευταία, καμιά φορά θυμώνει, ρίχνοντας πάνω της τη μουντάδα της βροχής. Όπως και να 'χει η υπέροχη αυτή εποχή του χρόνου σου δίνει την αίσθηση της αναγέννησης, της αναδημιουργίας.


Αν αναρωτιέσαι τί μπορείς να κάνεις για να νιώσεις κι εσύ το ρομαντισμό στην καθημερινότητά σου, τότε ακολούθησε αυτές τις απλές δραστηριότητες:


1. Φύτεψε αρωματικά φυτά σε μια ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι σου.


Μπορείς να τα προμηθευτείς στηρίζοντας το ανθοπωλείο της γειτονιάς σου, να τα βρεις σε φυτώριο ή στον πάγκου της λαϊκής, ακόμη και σε μερικά super market.


Για αρχή σου προτείνω βασιλικό, δενδρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι, μέντα, ρίγανη και φασκόμηλο.



2. Ζωγράφισε λουλούδια στα βαζάκια που αποθηκεύεις τα μπαχαρικά σου.



Η ζωγραφική είναι μια δραστηριότητα, που σου προσφέρει ηρεμία. Αποτελεί ένα είδος καλλιτεχνικού διαλογισμού, αφού την ώρα της δημιουργικής διαδικασίας καθαρίζει το μυαλό σου από οποιαδήποτε άλλη σκέψη.


Ζωγράφισε με μαρκαδόρους για γυαλί ή με ακρυλικά χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον, τα λουλούδια που βλέπεις με τα μάτια της φαντασίας σου. Έτσι, θα ομορφύνεις το ράφι της κουζίνας με κάτι που δημιούργησες εξ 'ολοκλήρου εσύ. Προσωπικά, εξερεύνησα την παιδική πλευρά μου, φτιάχνοντας τα λουλούδια σε στυλ primitive art.


3. Φτιάξε μια λίστα τραγουδιών στο youtube που να θυμίζει ηλιόλουστες μέρες στην εξοχή.


Η μουσική έχει τη μαγική ιδιότητα να σου προσφέρει πληθώρα συναισθημάτων.

Οποτε επιλέγεις ν 'ακούσεις τη λίστα αυτή, χαλάρωσε κλείνοντας τα μάτια και ταξίδεψε με πόδια γυμνά στα πυρόξανθα λιβάδια της Μητέρας φύσης, έχοντας την αίσθηση ενός απαλού ανέμου να σου χαϊδεύει το πρόσωπο.


Αφήνω εδώ τη δική μου αγαπημένη: https://www.youtube.com/watch?v=gwbogr-kdA4


4. Φτιάξε τσάι βοτάνων και απόλαυσέ το συντροφιά με ένα βιβλίο της κλασσικής λογοτεχνίας.



Τα βότανα, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, είναι θεραπευτικά τόσο για το σώμα όσο για την ψυχή σου. Με το σωστό συνδυασμό μπορείς να απολαύσεις μια γευστική, αρωματική πανδεσία, που θα μαγέψει τις αισθήσεις σου.


Σου προτείνω έναν κλασσικό συνδυασμό βοτάνων, που εύκολα μπορεί να έχεις σπίτι σου:

άνθη χαμομηλιού με φρέσκο φασκόμηλο και μια κουταλιά μέλι.


Στη φωτογραφία διαβάζω την αγγλική limited edition έκδοση του αγαπημένου μου ήρωα Πίτερ Παν του Τζέιμς Μ.Μπάρι. Δυστυχώς δεν είναι ακόμη διαθέσιμη η συγκεκριμένη.


5. Πήγαινε για περπάτημα σε ένα από τα μεγάλα πάρκα της πόλης σου.



H ελαφριάς μορφής αυτή σωματική άσκηση, ξεμουδιάζει το σώμα και ενεργοποιεί τους μύες σου, τα πνευμόνια αποθηκεύουν καθαρό οξυγόνο και η θέα της πράσινης φύσης θα λειτουργεί θεραπευτικά στην ψυχολογία σου.


Μπορείς να πάρεις μαζί και μια μικρή κουβερτούλα, το κολατσιό σου, για να απολαύσεις ένα πικ-νικ σου κάτω από τον ήλιο σε ένα ήσυχο σημείο του πάρκου.


Μην ξεχάσεις να παρατηρήσεις τους σχηματισμούς που κάνουν τα σύννεφα στο ουρανό ή τις πολύχρωμες πεταλούδες που πετούν τριγύρω, εικόνες που θα σε βοηθήσουν να τις φέρεις στη μνήμη σου όποτε θελήσεις να καταφύγεις νοητά σ' ένα safe place.




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page